Workshop Geweldloze Communicatie Kids

Met Geweldloze Communicatie leren wij kinderen op een speelse manier vaardigheden in empathie, aandacht en vertrouwen. Hiermee kunnen ze in contact blijven met wat leeft bij zichzelf en anderen; ook wanneer er boosheid, verdriet, schuld of schaamte opkomt.

Het resultaat: de kind kan zichzelf zijn, leren en spelen. Alleen en met anderen. Gecombineerd met praktische handvatten om zichzelf op een verbindende manier te uiten en de vertrouwen in het omgaan met gevoelens als verdriet, schaamte of boosheid.

Deze achtweekse workshop is gratis en geschikt voor de leeftijdsgroepen 7-11 en 12-17. Via stichting de Magische Poort kunnen kinderen en pubers die opgroeien in structurele armoede aan deze en soortgelijke workshops gratis deelnemen.

Ook zijn we momenteel bezig met het organiseren van Geweldloze Communicatie familiekampen in Nederland.

Kijk hier voor de workshop voor jongeren (12-17 jaar).

" Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishments and the other by acts of love. Power by love is a thousand times more effective and permanent than the one derived from fear of punishment "

M. Ghandi

Kinderen worden geboren in een wereld die nieuw is voor ze. Toch hebben ze een enorme nieuwsgierigheid en drang om te leren. Daarnaast zijn kinderen vanuit hun universele gevoelens en behoeftes ook volwaardige mensen. Wanneer een kind opgroeit, groeit vaak een behoefte aan autonomie. Met Geweldloze Communicatie leert het kind zich tot zichzelf en anderen te verhouden vanuit begrip, respect en empathie. Dit biedt het kind vaardigheden waardoor hij of zij rust in zichzelf kan ervaren en zo beter kan communiceren met anderen.

Wat houdt de training in?

Weten wat je wilt en van wie, dat zonder verwijt kunnen uiten en empathisch kunnen luisteren naar de kern van de boodschap van een ander, dat is wat samengevat geleerd wordt met deze workshop en wat we onder Geweldloze Communicatie verstaan. In de workshop gaan we op een speelse, praktische en actieve manier deze vaardigheden ervaren en beoefenen aan de hand van de volgende drie doelstellingen:

 • Directe verbinding aanbrengen in de communicatie.
 • Het begrip naar elkaar verbeteren.
 • Het creëren van win-win situaties.

Ook wordt er een werkboek uitgedeeld waardoor er thuis geoefend kan worden.

Aanbod

De workshops bestaan uit een achtweeks leergang van 2 uur per week voor vier verschillende leeftijdscategorieën:

 • Leeftijdscategorie: 7-11 jaar
 • Leeftijdscategorie: 12-16 jaar

De groep gaat door bij 5 deelnemers. Met een maximum van 12 deelnemers per groep.

Leerplanning van de training geweldloze communicatie

In het eerste blok van vier weken wordt door middel van samenvattingen uit het werkboek uitleg gegeven over de basishouding:

 • ‘Aan’ of ‘uit’ staan
 • Gevoelens en behoeftes
 • Wat empathie wel en niet is
 • Het uitgangspunt van verantwoordelijkheid in Geweldloze Communicatie.

In het eerste blok van vier weken wordt door middel van samenvattingen uit het werkboek uitleg gegeven over de basishouding:

 • ‘Aan’ of ‘uit’ staan
 • Gevoelens en behoeftes
 • Wat empathie wel en niet is
 • Het uitgangspunt van verantwoordelijkheid in Geweldloze Communicatie.

In blok twee behandelen we de vier-stappen uit het communicatiemodel van Marshall Rosenberg: observatie, gevoel, behoefte en verzoek. Door het gebruiken van praktijkvoorbeelden en herhaling worden de vier stappen eigen gemaakt.

Wanneer er echt contact is met jezelf, weet jij wat klopt voor jou en wat niet. In het derde blok werken we met de kracht van taal om iedere keer bij vertrouwen in jezelf uit te komen. Er wordt geoefend om vanuit ‘Giraffe-taal’ te communiceren naar eigen verwachtingen en overtuigingen.

In het vierde blok wordt de vier-stappendans gebruikt om empathie te ervaren in het contact met de ander. ‘Giraffe-taal’ maakt het enerzijds mogelijk meer vertrouwen in anderen te ervaren en ook zelf betrouwbaar te zijn voor anderen. Dit wordt op een speelse manier uitgelegd aan kinderen aan de hand van de handpoppen: Jakhals en Giraffe.

Gratis workshop

Stichting de Magische Poort voor Kinderen biedt scholingstrajecten voor kinderen die opgroeien onder omstandigheden waarin de ouders het niet breed hebben. Dit maakt het soms lastig om met elkaar in de verbinding te blijven. Met Geweldloze Communicatie leren kinderen vaardigheden in empathie, om zo begrip te hebben voor zichzelf en anderen. Door kinderen in hun kracht te zetten, geloven wij waarde te kunnen toevoegen aan hun toekomst en de maatschappij.

magische poort copy

Deze workshop voor kinderen is gemaakt volgens de richtlijnen het Centre for Non violence Communication CNVC. Hiernaast is de trainer, Shekib Omran aangesloten bij het centraal Register Kort Beroepsonderwijs.

Aanmelden

Interesse? Klik hieronder om jezelf of je kind aan te melden. Heb je vragen of wil je eerst overleggen of deze workshop geschikt is voor je kind? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies door te mailen naar info@communicate4life.nl of te bellen naar 0652482863.

Geweldloze Communicatie is effectiever wanneer het door een gemeenschap beoefend wordt. Daarom bieden we ook trainingen aan voor ouders/ families en scholen. Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Aanmeldformulier